riool verstopt gemeente
 
 
Rioolverstopping Onderwerpen a-z Inwoners Gemeente Nijkerk.
U bent zelf verantwoordelijk voor riool op uw eigen terrein. Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek waar de verstopping veroorzaakt is.: Ligt de oorzaak op gemeentegrond?
Water en riool Gemeente Utrecht.
Bel eerst een loodgieter, deze kan voor u vaststellen wat het probleem is. Mijn riool huisaansluiting is verstopt. Als u huurder bent, neem dan contact op met de verhuurder. Deze is namelijk verantwoordelijk voor de aansluiting van de woning op de gemeentelijke riolering. Als huiseigenaar bent u verantwoordelijk voor de riolering tot 05, meter buiten uw perceelgrens. Alles wat daarbuiten ligt is gemeentegrond. U kunt contact opnemen met een loodgieter of ontstoppingsbedrijf. Die onderzoekt de oorzaak van de verstopping en zal deze in de meeste gevallen verhelpen. De loodgieter mag geen problemen op gemeentegrond oplossen. Hebt u als het veel of hard regent last van water dat terugstroomt uit het riool? Maak gebruik van bijvoorbeeld een terugslagklep of pomp als een lozingspunt zoals toilet en putjes lager ligt dan de weg. Dit komt vaak voor bij souterrainwoningen. In de handleiding Waterproof pdf, 2.9 MB vindt u informatie over wat u zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen. In de handleiding staan tips en uitleg over verschillende maatregelen. Lees meer over wateroverlast voorkomen. Probleem op gemeentegrond? Bel de gemeente.
riolering ontstoppen.
Ligt de oorzaak in het gemeentelijk riool, dan is het ontstoppen gratis, behalve als de verstopping is veroorzaakt door iets vanuit de woning. Ligt de oorzaak in de eigen woning, dan kan de gemeente het tegen betaling voor u oplossen.
Rioolverstopping Onderwerpen A-Z Voor Bewoners Gemeente Hilvarenbeek.
Staat er wel water in de leiding ter hoogte van het ontstoppingsstuk, dan zit de verstopping in het gemeentelijke deel. Wanneer de gemeentelijke riolering verstopt is, dan meldt u dit bij de gemeente. digitaal via het Meldpunt. per e-mail op gemeente@hilvarenbeek.nl of. telefonisch via 013 505 83 00. Eén van onze medewerkers komt ter plekke kijken en bepaalt of de gemeentelijke buitendienst de verstopping kan verhelpen. Zo niet, dan schakelen we een gespecialiseerd bedrijf in. Wat kost het? Het ontstoppen van de riolering op gemeentegrond is gratis. Het ontstoppen op particulier terrein is voor rekening van de eigenaar/gebruiker, hier is de gemeente geen partij in en dit gebeurt zonder tussenkomst van de gemeente. Heeft u zelf opdracht gegeven voor werkzaamheden? Dan vergoedt de gemeente deze niet, ook niet als de verstopping op gemeentegrond zit. Neem dus altijd contact op met de gemeente wanneer de verstopping op gemeentegrond zit en laat de verstopping verhelpen door de gemeente. Meldpunt openbare ruimte. U kunt meehelpen door het risico op verstopping te verkleinen door het volgende niet door het riool te spoelen.:
Rioolverstopping Enschede, stad van nu.
Grondwater en riool / Rioolverstopping. Heeft u een verstopping in het riool, controleer dan eerst of de verstopping in uw woning, op eigen grond of in de huisaansluiting zit. De huisaansluiting is het deel van de riolering dat tussen de perceelsgrens en het hoofdriool zit. Zit de verstopping in uw woning of op het eigen perceel, dan moet u dit zelf verhelpen. Hiervoor kunt u een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen. Let op: de kosten van een ingeschakeld rioolontstoppingsbedrijf kunnen niet op de gemeente Enschede worden verhaald.
Rioolverstopping Producten A-Z Home Gemeente Eersel.
De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool. U bent zelf verantwoordelijk voor riool op uw eigen terrein. Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek en de oorzaak van de verstopping.:
Rioolverstopping Aanvragen en regelen Home Gemeente Woensdrecht.
Wat is het? De gemeente moet zorgen voor onderhoud van het openbare riool. U bent zelf verantwoordelijk voor riool op uw eigen terrein. Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek waar de verstopping veroorzaakt is.
Hoe een storing of onderbreking melden bij Fluvius? Fluvius.
Dan is een afvoerleiding vanuit je woning verstopt. Laat je Fluvius bij je thuis komen en blijkt dat de storing zich voordoet op privédomein, dan rekenen we je een verplaatsingsvergoeding aan. Soms ligt een hoofdriolering gedeeltelijk op privédomein. Als je twijfelt, bel je best de storingslijn. Dan bekijken we het samen. Fluvius staat niet in alle Vlaamse gemeenten in voor het beheer van de riolering. Is dat in jouw gemeente niet het geval, neem dan contact op met de technische dienst van je gemeente.

Contacteer ons

Zoeken naar riool verstopt gemeente